When you can see the stars

Oxens horskop

Oxens symbol har hängt med länge. Antikens offerdjur, Kretas tjurkult och hinduismens heliga kor ger oss ledtrådar från det förflutna. Tryggheten och harmonin hos jorden och brukandet av den finns närvarande i oxens medvetande. Han är praktisk, tålmodig och beslutsam. Han uppskattar livets goda och uppskattar både skönhet, konst, mat, dryck och bekvämlighet. Uthålligheten gör att den alltid slutför det den börjat med. Han vill alltid veta säkert i förväg vad som ska hända. Att leva för dagen är inget för oxar.

Han tar mer än gärna på sig ansvar. Behovet att känna trygghet kan ibland uttrycka sig som överdriven förvärvslystnad och kontrollbehov. Behovet av ägande kan tyvärr ge upphov till svartsjuka. Känslomässigt strävar oxen oftast efter stabila och stadiga förbindelser. Om du vill ha en partner som aldrig sviker dig så skall du välja en oxe. Har man en oxe till vän kan man räkna med att den ställer upp i vått och torrt för en. Har den lovat en sak så kan man vara säker på att det blir så.En oxe bryter sällan sitt löfte.

Han kan vara tystlåten och ha en hög tröskel, men om han blir tillräckligt retad så kan han bli farlig. Det moderna samhället tycks ibland vara för stressigt för oxen och likaså kan motviljan för förändringar få honom att vända sig inåt. Där finner han dock alltid styrka och kraft. Eftersom oxen är så rädd för förändringar så kan han lätt fastna i vanor och gamla mönster.

Eftersom det är Venus som styr stjärntecknet så är oxen mycket sensuell och erotisk när han är förälskad. Har en oxe blivit förälskad så är det svårt för föremålet i fråga att motstå uppvaktningen.

De kvinnliga oxarna passar bäst ihop med: Lejon, Skorpioner och Stenbockar.
De manliga passar bäst ihop med: Vädur, Skorpion, Stenbock, Vattuman och Våg.

Element: jord Kvalitet: fast Polaritet: negativ
Nyckelord: Venus, uthållighet, envishet, sinnlighet, egendom, mark, konst, njutning, duva, metallen koppar och fredag.
Positiva karaktärsdrag: tillförlitlig, strävsam, praktisk och musikalisk.
Negativa karaktärsdrag: envis, lat och dominerande. Människokroppen: halsen och rösten.


Ja detta passar la rätt så bra in på mig eller vad säger ni?

Weep of my tears, and make me smile again

Kommentarer
Postat av: Jennie

Hahaha ja, det passar väldigt bra in på dig ju :D spaciellt det där om att du är envis ;P

2008-04-28 @ 16:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0