Besvikelsen kommer som ett bombnerslag än en gång. Bra jobbat!

Är det på något sätt fel att hoppas? Hoppas på det goda, en framtid, en händelse, ett möte? Nej, det är inte fel att hoppas man ska tro på livet. ha förväntningar på livets gåvor. Men hur kommer det sig då att varje gång, varje gång jag hoppas på något. Varje gång jag vill att något ska hända, en längtan till en vis tid och rum. Varje gång jag längtar så stor att det gör ont i mig. Varje gång jag drömmer samma dröm om samma sak som jag längtar till varje kväll att dagen ska komma imorgon. Varje gång får man den där baksmällan, det där stora nej:et om att tuvärr så kommer inte din önskan att slå in. Man känner sig som en stor besvikelse. Känns som man har blivit örfilad, VAKNA UPP OCH INSE FAKTUM SLUTA DRÖMMA OCH LEV LIVET, SLÄPP DINA FÖRVÄNTNINGAR FÖR DE KOMMER ALDIRG ATT SLÅ IN OCH DET VET DU LIKA MYCKET SOM JAG GÖR! Självklart, blir man lika förvånad varje gång. Lika nerslagen varje gång. Samma botten känsla varje gång det händer! Borde man inte vi detta läget då ha gett upp? Ja, Nej ? Man skulle kunna tro det. Men så ger man upp, men då komer den där lilla känslan fram inom en "tänk om det skulle hända, tänk om?" och man är på samma onda cirkels promenad igen, tillbaka i drömvärlden, i sin fantasivärld där livet leker med en. Och så händer samma gamla process igen. Man liksom vägrar att acceptera att släppa taget! Alla ni som har läst Processen av Kafka vet ju kanske Josef K. viljestarka sinne han vägrade ge upp förän han verkligen insåg att han aldrig skulle kunna vinna. Man kanske ska ta efter Kafkas tolking på Processen att det är en metafor för livet, man kan inte veta allt, ibland måste man bara låta saker och ting vara som det är och bara acceptera faktumet. Man kanske ska släppa tron på att drömmar, förväntningar och förhoppningar bara är illusioner i en sinne som kanske aldrig kommer att slå in utan vissa mirakel. Men vad är ett liv utan detta då? Utan tro, hopp, drömmar, önskningar? Det är ju som att säga till en nunna att Gud inte finns sluta tro på honom eller till ett litet barn att sluta tro på livet du kommer aldig bli det du vill!
Är ett liv där det finns tro, hopp, drömmar, önskningar, förväntningar, förhoppningar, misslyckande, besvikelser, motgångar ett bättre liv, ett liv värt att kämpa för, att leva för? Än ett liv där inga känslor existerar, strikt förbjudna men på samma gång fri från alla den inre striden och dess sinne?

Nobody knows where they might end up

Kommentarer
Postat av: Jennica

Jag älskar drömmar. Sen gör det inte så mycket om allt inte slår in. Jag vill aldrig sluta drömma, och tror man på något och kämpar för något så spelar det i slutändan mindre roll om hur det gick med den där drömmen, för man kanske har hittat något annat, som också varit värt att drömma för om man visste att det fanns, på vägen.

2008-03-25 @ 07:54:30
Postat av: Anonym

det sista som lämnar en är hoppet.. man ska aldrig, aldrig sluta hoppas..vare sig det är att få ett bättre liv, träffa den rätte... ja allt.. kärlek gör ont.. det gör det.. fan va ont det kan göra.. men slutar man leta står han där. drömprinsen!! men ge aledrig upp hoppet. du har vart med om så mkit unde ditt liv ändå e du den underbara människa du e.. du kommer få credit för det e ndag lovar!! kram kussen

2008-04-07 @ 22:54:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0